Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

AJATUKSIANI JA NÄKEMYKSIÄNI OULUSTA JA SEN TULEVAISUUDESTA

Terveiset TEKin järjestäytymiskokouksesta

Tekniikan akateemisten valtuuston järjestäytymiskokous käytiin 3.-4.9.2020. Osa vihreästä ryhmästämme oli paikan päällä Triplassa Helsingissä ja osa etänä, kuten minä kotonani. Kokouksen keskeisimpinä päätösasioina oli TEKin hallituksen sekä valtuuston...

Parhaat matkailuvinkit Ouluun

Oulussa pidän erityisesti kaupungin leppoisuudesta ja välittömistä ihmisistä, elävästä kaupunkikulttuurista pienine tapahtumineen sekä loistavista ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuuksista lähellä keskustaa. Ihan kaikki eivät ehkä syystä tai toisesta voi muuttaa Ouluun,...

Ehdolla kuntavaaleissa 2021

Olen ehdolla Oulussa kuntavaaleissa huhtikuussa 2021! Olen kiitollinen, että pääsin osaksi aivan huikeaa vihreiden kuntavaaliehdokkaiden joukkoa Oulussa. Haluan olla rakentamassa Oulusta kestävämpää ja viihtyisämpää kaupunkia sekä torjua ilmastonmuutosta ja...

Ehdolla Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi

Haen Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi, koska haluan edistää vihreille tärkeitä asioita ja arvoja laajemmin alueellamme. Piirin hallituksessa voin sparrata ja tukea vaalipiirimme vihreitä toimijoita tekemään vaikuttavampaa politiikkaa ja ponnistaa yhdessä...

Kokonaisvaltaista liikennesuunnittelua

Julkaistu Kalevassa 5.3.2018   Tulevaisuudessa kuljemme pienillä  robottibusseilla,  mutta  liikenteen on sujuttava myös ennen tämän vision toteutumista. Oulun  kaupunkistrategiaan  tulee sisällyttää liikenteen kokonaisvaltainen pitkän tähtäimen suunnitelma,...

Aino-Kaisa aloittaa joukkoliikennejaoston varapuheenjohtajana

Reilu kuukausi sitten päättyivät puolueiden väliset luottamuspaikkaneuvottelut. Kuntavaalien jälkeen Vihreät on Oulun neljänneksi suuriin valtuustoryhmä ja se näkyy myös luottamuspaikkajaossa. Olen erittäin ylpeä, että Jenni Pitko ja Jaana Isohätälä toimivat kaupungin hallituksessa.

Lasten ja nuorten Oulu

Oulu on nuori kaupunki, keski-iältään alle 38-vuotias. Sen tulee näkyä myös päätöksenteossa ja päättäjissä. Meidän on rakennettava Oulua niin, että yksikään nuori ei syrjäydy – vaan että jokainen saa hyödylliset eväät omalle elämänpolulleen.

Kampusalueesta nostetta Oululle

Kampuksesta kehittyy elävä keskus, joka houkuttelee läheisyyteensä yrityksiä ja monipuolisia palveluita ja jossa toimintaa on aamusta iltaan sekä tilaa tiedeyhteisön, opiskelijakulttuurin ja yrityselämän kohtaamiselle.

AINO-KAISA SOMESSA

7 hours ago

Aino-Kaisa Manninen

Hartaanselänrannan suunnittelu Tuirassa ja Hietasaaressa on tällä hetkellä yleissuunnitelman kommentointivaiheessa. Osa tästä alueesta tulee olemaan Oulun asuntomessualue 2025. Tarkempi kaavaprosessi käynnistynee ensi vuonna.

Yleissuunnitelmaluonnosta voi kommentoida ja lisätä ideoita verkossa ensi maanantaihin 21.9. asti: new.maptionnaire.com/q/8bzh8lrs3b9w. Kannattaa vaikuttaa siihen, miltä yksi Oulun suosituimmista virkistysalueista ja ulkoilureitistä tulevaisuudessa näyttää!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Laura Heinonen kirjoittaa Allianssin blogissa erittäin painavaa asiaa. Nuorten vaali-intoa voi kasvattaa torjumalla vihapuhetta. Vihapuhetta ei pitäisi kenenkään kohdata ja ei varsinkaan nuorten aikuisilta ihmisiltä. Olemme myös Oulun Vihreässä Kunnallisjärjestössä miettineet keinoja, jotta jokainen ehdokas kokisi olonsa turvalliseksi kampanjoidessa ja miten kukaan ei jää yksin, jos joutuu vihapuheen kohteeksi. Ja viestini muille aikuisille: tuetaan nuoria ottamaan valtaa politiikassa, ei paineta heitä alaspäin.Nuorisotyön viikon teemana on tänä vuonna lähestyvien kuntavaalien kunniaksi nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla. 🧡 Yhdenvertaisuusasiantuntijamme Laura Heinonen pohtii blogissa, miten vihapuhe estää nuoria vaikuttamasta:

"Suomalaisista nuorista lähes puolet on kohdannut vihapuhetta verkossa, mutta poliisin tutkimissa vihapuhetapauksissa tekijä oli alle 30-vuotias vain 2% tapauksista. On siis kyse aikuisten toiminnasta, jolta nuoria olisi suojeltava. Tähän on tietenkin monia yksilön kasvuun ja hyvinvointiin sekä yhteiskunnan kehitykseen liittyviä syitä, yhtenä keskeisenä se, että nuoret voisivat ja uskaltaisivat osallistua politiikkaan."

Lue koko blogi täällä: www.alli.fi/uutiset/blogi-nuorten-vaali-intoa-kasvatetaan-vihapuhetta-torjumalla

#Nuorisotyönviikko
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Aino-Kaisa Manninen

Tekniikan akateemisten valtuuston kaksipäiväinen järjestäytymiskokous saatiin tänään päätökseen. Osa Vihreiden ryhmästämme oli paikan päällä Helsingissä ja osa etänä, kuten minä (kuvassa kotona).

Kokouksessa mm. valittiin TEKille uusi hallitus. Paljon onnea puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie, jäsenet Mikko Viilo ja Tiina Mikkonen, varajäsenet Hannele Lampela ja Noora Laak sekä kaikki muut hallitukseen sekä valtuuston puheenjohtajistoon valitut henkilöt!

Viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut mukava seurata TEKin toiminnan kehitystä sekä valtuustossa että hallituksessa varajäsenen roolissa. Tällä kaudella työ valtuustossa jatkuu edelleen varajäsenenä sekä vihreän valtuustoryhmämme sihteerinä.

Kehitys kehittyy myös varmasti tulevalla valtuustokaudella. Ensimmäisessä kokouksessa Vihreän ryhmän aloitteesta jatkossa virallinen kokouskutsu lähetetään sähköisenä ja teimme yhdessä TEKin nuorten ja Vasemmiston kanssa kaksi aloitetta: toisen läpinäkyvyyden lisäämiseksi TEKin äänivallan käytöstä esimerkiksi Akavan pj-ehdokkaan valitsemiseksi ja toisen laadullisten työelämätavoitteiden näkymisestä TEKin viestinnässä ja vaikuttamistyössä.

Aloitteet ja puheenvuoroni kokouksesta löytyvät nettisivuiltani: ainokaisamanninen.fi/fi/2020/09/04/terveiset-tekin-jarjestaytymiskokouksesta/

#tekvaltuusto #akava #vihreät
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Aino-Kaisa Manninen

Tänään juhlitaan Suomen luontoa!

Mulle tärkeäksi paikaksi Oulussa on muodostunut jokisuisto. Erityisesti korona-ajan lenkkini ovat kulkeneet Tuiran rannoilla, Hietasaaressa tai Pikisaaressa. Se on saanut arvostamaan entistä enemmän Oulua ja Tuiraa asuinpaikkana. Oulussa pääsee kävellenkin hetkessä rauhoittavampaan ympäristöön.

Puistot ja kaupunkimetsät ovat tärkeitä virkistyskohteita, ja niistä tulee pitää kiinni jatkossakin. On myös tärkeää suunnitella alueet lajimonimuotoisuuden kannalta paremmin, jotta saamme pysäytettyä alati kiihtyvän hyönteisten lajikadon. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi enemmän niittymäisiä alueita, pölyttäjille suotuisia kasvi-istutuksia ja hyönteishotelleja puistoissa ja pihoissa. Näitä asioita voidaan edistää niin kuntapoliitiikassa, talonyhtiöissä kuin yksityisinä henkilöinä.

#luonnonpäivä #liputaluonnolle #suomenluonnonpäivä #vihreät #oulu @vihreatoulussa
... See MoreSee Less

View on Facebook