Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

AJATUKSIANI JA NÄKEMYKSIÄNI OULUSTA JA SEN TULEVAISUUDESTA

Terveiset TEKin järjestäytymiskokouksesta

Tekniikan akateemisten valtuuston järjestäytymiskokous käytiin 3.-4.9.2020. Osa vihreästä ryhmästämme oli paikan päällä Triplassa Helsingissä ja osa etänä, kuten minä kotonani. Kokouksen keskeisimpinä päätösasioina oli TEKin hallituksen sekä valtuuston...

Parhaat matkailuvinkit Ouluun

Oulussa pidän erityisesti kaupungin leppoisuudesta ja välittömistä ihmisistä, elävästä kaupunkikulttuurista pienine tapahtumineen sekä loistavista ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuuksista lähellä keskustaa. Ihan kaikki eivät ehkä syystä tai toisesta voi muuttaa Ouluun,...

Ehdolla kuntavaaleissa 2021

Olen ehdolla Oulussa kuntavaaleissa huhtikuussa 2021! Olen kiitollinen, että pääsin osaksi aivan huikeaa vihreiden kuntavaaliehdokkaiden joukkoa Oulussa. Haluan olla rakentamassa Oulusta kestävämpää ja viihtyisämpää kaupunkia sekä torjua ilmastonmuutosta ja...

Ehdolla Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi

Haen Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi, koska haluan edistää vihreille tärkeitä asioita ja arvoja laajemmin alueellamme. Piirin hallituksessa voin sparrata ja tukea vaalipiirimme vihreitä toimijoita tekemään vaikuttavampaa politiikkaa ja ponnistaa yhdessä...

Kokonaisvaltaista liikennesuunnittelua

Julkaistu Kalevassa 5.3.2018   Tulevaisuudessa kuljemme pienillä  robottibusseilla,  mutta  liikenteen on sujuttava myös ennen tämän vision toteutumista. Oulun  kaupunkistrategiaan  tulee sisällyttää liikenteen kokonaisvaltainen pitkän tähtäimen suunnitelma,...

Aino-Kaisa aloittaa joukkoliikennejaoston varapuheenjohtajana

Reilu kuukausi sitten päättyivät puolueiden väliset luottamuspaikkaneuvottelut. Kuntavaalien jälkeen Vihreät on Oulun neljänneksi suuriin valtuustoryhmä ja se näkyy myös luottamuspaikkajaossa. Olen erittäin ylpeä, että Jenni Pitko ja Jaana Isohätälä toimivat kaupungin hallituksessa.

Lasten ja nuorten Oulu

Oulu on nuori kaupunki, keski-iältään alle 38-vuotias. Sen tulee näkyä myös päätöksenteossa ja päättäjissä. Meidän on rakennettava Oulua niin, että yksikään nuori ei syrjäydy – vaan että jokainen saa hyödylliset eväät omalle elämänpolulleen.

Kampusalueesta nostetta Oululle

Kampuksesta kehittyy elävä keskus, joka houkuttelee läheisyyteensä yrityksiä ja monipuolisia palveluita ja jossa toimintaa on aamusta iltaan sekä tilaa tiedeyhteisön, opiskelijakulttuurin ja yrityselämän kohtaamiselle.

AINO-KAISA SOMESSA

Onnea Oulu, Vuoden 2020 pyöräilykunta!Vihreät onnittelevat vuoden 2020 pyöräilykunnaksi valittua Oulua!

(Briefly in English below)

Pyöräilykuntien verkosto ry on valinnut Oulun vuoden pyöräilykunnaksi 2020. Erityiskiitosta saavat kunnianhimoinen baanaverkoston kehittäminen sekä talvikunnossapitoon panostaminen. Oulussa pyöräteiden auraus on korkeammalla prioriteetilla kuin ajoratojen auraus.

Oululaiset vihreät ovat olleet edistämässä pyöräilyn edellytyksiä myös tällä valtuustokaudella. Tekemistä toki riittää seuraavallakin kaudella kestävien kulkumuotojen eli kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistämiseksi. Yhä useampi kaupungin sisällä tehty matka tulisi tehdä jollain muulla kuin yksityisautolla. Polkupyöräilyyn panostaminen on keskeinen osa kaupunkien ilmastokriisin torjuntaa ja se tukee myös kansanterveyttä ja hyvinvointia. Pyöräily lisää ympäristön viihtyisyyttä ja liikenteen turvallisuutta sekä vähentää melua ja ilmanlaadun kannalta haitallisia päästöjä.

Network of Finnish Cycling Municipalities has elected Oulu as a cycling municipality of the year 2020. The Greens in Oulu have promoted cycling facilities during this City Council term and the work needs to be done for sustainable urban transport (walking, cycling and public transportation) in the next term too. The investment in cycling is an essential part of the climate change mitigation in the cities and it also improves citizens' health and wellbeing. Cycling also makes environment more pleasant and increases traffic safety and decreases noise and harmful emissions for air quality.

#KaikkienOulu #vihreät #pyöräily #pyöräbaanat #ilmasto #OuluForEveryone #climate #cycling
... See MoreSee Less

View on Facebook

Puolueilla ja niiden toimijoilla on merkittävä rooli poliittisen toimintakulttuurin edistämisessä ja kehittämisessä. Otimme oululaisten kunnallisjärjestöjen kanssa vihapuheesta ja polittisesta keskustelukulttuurista kantaa.

"Jokaisen osallistumisoikeus yhteiskunnallisiin asioihin tulee turvata ja kaikkien poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden henkilöiden tulee voida uskaltaa asettua ehdolle. Ehdolle lähteminen ei saa olla ainoastaan kaikkein vahvimpien tai paksunahkaisimpien ihmisten etuoikeus. Ensi kevään kuntavaalit tulee käydä ilman vihapuhetta."Oululaiset kunnallisjärjestöt ja niitä vastaavat toimijat ottivat yhdessä kantaa yhteiskunnallisiin vaikuttajiin ja ehdokkaisiin kohdistuvaan vihapuheeseen ja häirintään päivän Kalevassa.

"Puolueiden edustajina haluamme kannanotollamme näyttää esimerkkiä avoimelle poliittiselle keskustelukulttuurille ja luoda pelisääntöjä sille, mikä on sallittua ja mikä ei. Meillä on valta ja vastuu puuttua epäasialliseen käytökseen ja puheeseen, kyseenalaistaa toimintamallejamme sekä muuttaa poliittiseen päätöksentekoon osallistumista helpommaksi ja turvallisemmaksi kaikille.

Jokaisen osallistumisoikeus yhteiskunnallisiin asioihin tulee turvata ja kaikkien poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden henkilöiden tulee voida uskaltaa asettua ehdolle. Ehdolle lähteminen ei saa olla ainoastaan kaikkein vahvimpien tai paksunahkaisimpien ihmisten etuoikeus. Ensi kevään kuntavaalit tulee käydä ilman vihapuhetta.

Tulemme tekemään kaikkemme, että politiikassa toimiminen ja vaaleissa ehdolla oleminen on mahdollisimman inhimillistä ja turvallista kaikille riippumatta heidän taustoistaan."

Lue koko kirjoitus nettisivuiltamme: www.vihreatoulussa.fi/2020/11/22/kaikille-tilaa-osallistua-poliittiseen-paatoksentekoon/

Tällä viikolla myös valtuustoryhmien puheenjohtajat ottivat kantaa asialliseen ja kunnioittavaan käyttäytymiseen Oulun valtuustossa. Tämäkin kirjoitus on luettavissa nettisivuiltamme: www.vihreatoulussa.fi/2020/11/22/asialliseen-ja-kunnioittavaan-kayttaytymiseen-oulun-valtuustossa/

#vihreät #Oulu #OuluValtuusto #KaikkienOulu #kuntavaalit #kuntavaalit2021
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Aino-Kaisa Manninen

Miksi mukaan kuntapolitiikkaan? ... See MoreSee Less

View on Facebook