Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

Aino-Kaisa Manninen

Oululainen vihreä vaikuttaja Ota yhteyttä

AJATUKSIANI JA NÄKEMYKSIÄNI OULUSTA JA SEN TULEVAISUUDESTA

Terveiset TEKin järjestäytymiskokouksesta

Tekniikan akateemisten valtuuston järjestäytymiskokous käytiin 3.-4.9.2020. Osa vihreästä ryhmästämme oli paikan päällä Triplassa Helsingissä ja osa etänä, kuten minä kotonani. Kokouksen keskeisimpinä päätösasioina oli TEKin hallituksen sekä valtuuston...

Parhaat matkailuvinkit Ouluun

Oulussa pidän erityisesti kaupungin leppoisuudesta ja välittömistä ihmisistä, elävästä kaupunkikulttuurista pienine tapahtumineen sekä loistavista ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuuksista lähellä keskustaa. Ihan kaikki eivät ehkä syystä tai toisesta voi muuttaa Ouluun,...

Ehdolla kuntavaaleissa 2021

Olen ehdolla Oulussa kuntavaaleissa huhtikuussa 2021! Olen kiitollinen, että pääsin osaksi aivan huikeaa vihreiden kuntavaaliehdokkaiden joukkoa Oulussa. Haluan olla rakentamassa Oulusta kestävämpää ja viihtyisämpää kaupunkia sekä torjua ilmastonmuutosta ja...

Ehdolla Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi

Haen Oulun vaalipiirin Vihreiden puheenjohtajaksi, koska haluan edistää vihreille tärkeitä asioita ja arvoja laajemmin alueellamme. Piirin hallituksessa voin sparrata ja tukea vaalipiirimme vihreitä toimijoita tekemään vaikuttavampaa politiikkaa ja ponnistaa yhdessä...

Kokonaisvaltaista liikennesuunnittelua

Julkaistu Kalevassa 5.3.2018   Tulevaisuudessa kuljemme pienillä  robottibusseilla,  mutta  liikenteen on sujuttava myös ennen tämän vision toteutumista. Oulun  kaupunkistrategiaan  tulee sisällyttää liikenteen kokonaisvaltainen pitkän tähtäimen suunnitelma,...

Aino-Kaisa aloittaa joukkoliikennejaoston varapuheenjohtajana

Reilu kuukausi sitten päättyivät puolueiden väliset luottamuspaikkaneuvottelut. Kuntavaalien jälkeen Vihreät on Oulun neljänneksi suuriin valtuustoryhmä ja se näkyy myös luottamuspaikkajaossa. Olen erittäin ylpeä, että Jenni Pitko ja Jaana Isohätälä toimivat kaupungin hallituksessa.

Lasten ja nuorten Oulu

Oulu on nuori kaupunki, keski-iältään alle 38-vuotias. Sen tulee näkyä myös päätöksenteossa ja päättäjissä. Meidän on rakennettava Oulua niin, että yksikään nuori ei syrjäydy – vaan että jokainen saa hyödylliset eväät omalle elämänpolulleen.

Kampusalueesta nostetta Oululle

Kampuksesta kehittyy elävä keskus, joka houkuttelee läheisyyteensä yrityksiä ja monipuolisia palveluita ja jossa toimintaa on aamusta iltaan sekä tilaa tiedeyhteisön, opiskelijakulttuurin ja yrityselämän kohtaamiselle.

AINO-KAISA SOMESSA

Lähdin mukaan kuntavaaliehdokkaaksi, koska haluan vaikuttaa kotikaupunkini Oulun kehitykseen ja edistää itselleni tärkeitä arvoja, kuten ilmasto- ja ympäristöasioita sekä yhdenvertaisuutta paikallisesti.

Politiikka ja vaalit ovat tiimityötä ja olen ennen kaikkea mukana siksi, että vihreiden arvojen ajajia tarvitaan kaupungissamme enemmän. Tässä työssä tarvitsen apuasi.

1) Lähtisitkö sinäkin ehdolle? Tarvitsemme monipuolisen 100 henkilön joukon tekemään vihreää vaalivoittoa Oulussa keväällä 2021. Jokainen ehdokas on tärkeä, jotta saamme mahdollisimman ison äänipotin kuntavaaleissa ja sitä kautta enemmän painoarvoa vihreille arvoille Oulun päätöksenteossa. Moni vihreä ehdokas on vaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla, joten sitä ei kannata pelätä. Tarjoamme koulutusta ja tukea ehdokkaillemme koko vaalikampanjan ajan. Vaalikampanjaa voi myös lähteä tekemään kevyemmin pienemmällä aikapanoksella, joten olethan rohkeasti yhteydessä jos ehdokkuus voisi kiinnostaa sinua. Olisi huippua päästä tekemään kampanjaa yhdessä juuri sinun kanssasi!

2) Ehdota ehdokasta. Onko sinulla mielessäsi henkilö, jota vihreiden kannattaisi kysyä ehdolle Oulussa tai muualla Suomessa? Lähetä vinkkisi tämän lomakkeen kautta:
www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

3) Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Vaalit ovat hyvä hetki aktivoitua vihreiden toiminnassa. Mukaan voi lähteä suoraan jonkun ehdokkaan tukiryhmään tai tekemään vapaaehtoistyötä jollekin vihreälle yhdistykselle. Jos sinua kiinnostaa olla sparrailemassa enemmän tai vähemmän minun vaalikampanjassani, niin laitathan viestiä. Jos sinua taas kiinnostaa ennemmin lähteä mukaan vihreiden yleiskampanjaan mukaan Oulussa, niin täytäthän yhteystietosi täältä:
www.vihreatoulussa.fi/vaalit2021/

Kuvan otti ehdokaskollega Susa Vikeväkorva vihreiden puoluekokouksessa Porissa vuonna 2019.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Aino-Kaisa Manninen

Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää! 💚 Päivän tarkoituksena on muun muassa lisätä tietoisuutta ja vähentää mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa.

Minut pysäytti tällä viikolla luennolla tullut tieto siitä, että mielenterveysongelmista kärsivät kuolevat huomattavasti nuorempina kuin muu väestö. Kymmenen vuoden takaisen Ylen uutisen mukaan luku Suomessa on jopa 15 vuotta muuta väestöä aiemmin ja syynä on pääosin se, että mielenterveyskuntoutujien fyysisiä oireita hoidetaan paljon muita väestöryhmiä huonommin. Syynä ei siis ole niinkään itsetuhoisuus, vaan epätasa-arvoinen kohtelu.

Meistä hyvin moni kohtaa elämänsä aikana tilanteita, kun omat voimavarat eivät riitä. Siksi mielenterveyspalveluiden pitää olla paremmin resursoituja ja hoitoon pitää päästä nopeammin, matalalla kynnyksellä.

Tämän vuoden mielenterveyspäivän teemana on kuunteleminen. Meistä jokainen voi tehdä mielenterveystekoja kuuntelemalla paremmin omia tuntemuksiaan ja toisia. Ollaan armollisia itsellemme ja lempeitä toinen toisillemme!

#mielenterveyspäivä #maailmanmielenterveyspäivä #vihreäävaloa #vihreät #kaikkienoulu
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Aino-Kaisa Manninen

Puoluekokous on tänä vuonna tosi erilainen kokemus, kun vihreät järjestävät kokouksensa kokonaan virtuaalisesti. Silti siellä muutetaan maailmaa muutosesityksin ja poliittisin puheenvuoroin. Puheet ovat parasta puoluekokouksessa ja niin ovat nytkin!

Puhuin itse siitä, kuinka voimme tsempata ja kannustaa toinen toisiamme kohti seuraavia vihreitä vaalivoittoja. Puhuin myös vastuullisemman poliittisen keskustelukulttuurin rakentamisesta ja siitä kuinka poliitikotkin ovat vain ihmisiä. Välillä me kaikki mokaillaan ja siitä on vain päästävä eteenpäin yhdessä toinen toisiamme tukien, jotta voimme muuttaa maailmaa kestävämpään ja reilumpaan suuntaan. Muistetaan antaa toisillemme kiitosta, kun siihen on aihetta. Tsempataan, ollaan empaattisia ja tuetaan toisiamme vihreään kuntavaalivoittoon kaikkialla Suomessa!

Poliittiset puheet ja puoluekokous jatkuu huomenna sunnuntaina klo 10 alkaen ja sitä voi seurata osoitteessa vihreat.fi/live!

#vihreät #puoluekokous
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Aino-Kaisa Manninen

Hartaanselänrannan suunnittelu Tuirassa ja Hietasaaressa on tällä hetkellä yleissuunnitelman kommentointivaiheessa. Osa tästä alueesta tulee olemaan Oulun asuntomessualue 2025. Tarkempi kaavaprosessi käynnistynee ensi vuonna.

Yleissuunnitelmaluonnosta voi kommentoida ja lisätä ideoita verkossa ensi maanantaihin 21.9. asti: new.maptionnaire.com/q/8bzh8lrs3b9w. Kannattaa vaikuttaa siihen, miltä yksi Oulun suosituimmista virkistysalueista ja ulkoilureitistä tulevaisuudessa näyttää!
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Aino-Kaisa Manninen

Laura Heinonen kirjoittaa Allianssin blogissa erittäin painavaa asiaa. Nuorten vaali-intoa voi kasvattaa torjumalla vihapuhetta. Vihapuhetta ei pitäisi kenenkään kohdata ja ei varsinkaan nuorten aikuisilta ihmisiltä. Olemme myös Oulun Vihreässä Kunnallisjärjestössä miettineet keinoja, jotta jokainen ehdokas kokisi olonsa turvalliseksi kampanjoidessa ja miten kukaan ei jää yksin, jos joutuu vihapuheen kohteeksi. Ja viestini muille aikuisille: tuetaan nuoria ottamaan valtaa politiikassa, ei paineta heitä alaspäin.Nuorisotyön viikon teemana on tänä vuonna lähestyvien kuntavaalien kunniaksi nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla. 🧡 Yhdenvertaisuusasiantuntijamme Laura Heinonen pohtii blogissa, miten vihapuhe estää nuoria vaikuttamasta:

"Suomalaisista nuorista lähes puolet on kohdannut vihapuhetta verkossa, mutta poliisin tutkimissa vihapuhetapauksissa tekijä oli alle 30-vuotias vain 2% tapauksista. On siis kyse aikuisten toiminnasta, jolta nuoria olisi suojeltava. Tähän on tietenkin monia yksilön kasvuun ja hyvinvointiin sekä yhteiskunnan kehitykseen liittyviä syitä, yhtenä keskeisenä se, että nuoret voisivat ja uskaltaisivat osallistua politiikkaan."

Lue koko blogi täällä: www.alli.fi/uutiset/blogi-nuorten-vaali-intoa-kasvatetaan-vihapuhetta-torjumalla

#Nuorisotyönviikko
... See MoreSee Less

View on Facebook